marți, 8 martie 2011

avocat, au sel et au poivre

sau pe limba noastra, salata de avocado.

aici se impun niste instructiuni preliminare, de la stan patitul:
  • nu trebuie sa-ti poti sparge capul cu avocatul. pardon, avocado.
  • nu trebuie sa-l poti face terci dintr-o singura apasare. s-ar putea sa fie deja stricat.
  • eu incerc sa il cumpar in starea de 'pe undeva pe la mijloc'. daca mijlocul bate spre spargeri de capete, mai puteti sa-l lasati o zi-doua la vedere in bucatarie. daca bate spre terci, a se manca in maximum o zi, daca l-ati tinut la frigider.
  • ca sa fie bun, trebuie sa aiba un gust asemanator cu al nucilor verzi.
cum se demoleaza un avocado (vezi prima poza):
  1. se taie in doua, pe lungime (cel care se gaseste pe la noi are forma de para, verde inchis sau maroniu)
  2. se infige lama cutitului (nu varful), in sambure. repetati pana se fixeaza
  3. se roteste cutitul pana samburele iese din locas
  4. se introduce o lingura intre coaja si pulpa
  5. cu grija, se desprinde pulpa de coaja
ingrediente:

1 avocado
ulei de masline, otet (eu il prefer pe cel de mere cu miere), sare si piper

dupa ce ati cumparat si demolat avocatul... avocado. pardon, din nou. deci, dupa ce l-ati cumparat si demolat, il taiati cubulete, il puneti intr-un bol si il asezonati. pentru ca se oxideaza foarte repede si doar in cazul in care apuca sa ramana nemancat suficient ca sa se oxideze, puteti sa-l stropiti cu putina zeama de lamaie, sau sa inlocuiti otetul cu zeama de lamaie, daca va place mai mult.

paine prajita si pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu