marți, 8 martie 2011

salata de cus-cus cu-cu-cu-cu ce-o fi

deci cus-cus. paste orientale sub forma de graunte (a nu se confunda cu pastele acelea maruntele care se mai vand la noi prin magazine). si o binecuvantare pentru lenesi. se poate amesteca cu aproape orice si toata procedura de gatit dureaza 10 minutele.

pregatirea cus-cus-ului: se foloseste 1 ceasca (de cafea, nu de expreso, nici de ceai) pentru fiecare persoana. stiu, e enervant cand sunteti multi, dar pana reusim sa apreciem ochiometric cam cat mananca de un paregzamplu 4 oameni, merge si asa. in privinta apei, parerile-s impartite. eu folosesc 1.5 cesti apa la 1 ceasca de cus-cus. de aici viata devine simpla: fierbem apa, o turnam peste cous-cous (atentie, se umfla foarte mult, folositi un bol mai adanc), acoperim bolul si asteptam cca. 10 minute. dupa ce s-a umflat, luam o furculita si incepem sa separam prin 'greblare' grauntele. turnam ulei de masline si asezonam cu sare, ambele dupa gust, si am terminat cu dansul.

reteta din poza:
5 rosii cherry
1 pumnisor de masline negre (cu sau fara samburi, taiate sau intregi)
1/4 legatura patrunjel proaspat (n-am avut, dar n-ar fi stricat)


optionale (la buna judecata a lenesului titular):
papara dintr-un ou
friptura rece de pui sau vita
rucola
etc.


se amesteca totul si se mananca cu pofta.

intr-un alt episod, cus-cus, cu legume la gratar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu